Ingredienser:
4 kycklingfiléer
2 dl quinoa
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
2 msk rapsolja
1 citron
Salt och svartpeppar
2 zucchinis
1 kruka färsk persilja
Gör såhär:
Skölj quinoan i kallt vatten och koka den sedan enligt anvisningarna på förpackningen.
Skala och hacka rödlöken och vitlöksklyftan. Fräs dem i 1 msk rapsolja i en stekpanna tills de är mjuka och genomskinliga.
Lägg kycklingfiléerna i en ugnsform och salta och peppra dem efter smak. Pressa citron över kycklingen och ringla över 1 msk rapsolja.
Sätt in kycklingen i ugnen på 200 grader i cirka 20-25 minuter eller tills kycklingen är genomstekt och har fått en fin gyllenbrun färg.
Skär zucchinin i skivor och pensla dem med 1 msk rapsolja. Grilla dem på hög värme i cirka 3-4 minuter på varje sida tills de är mjuka och fått fina grillränder.
Servera kycklingen tillsammans med quinoan och den grillade zucchinin. Toppa rätten med färsk persilja och eventuellt lite extra citronsaft efter smak.
Njut av denna hälsosamma och läckra rätt som är fullproppad med näring och smak!
här är receptet för min grillade kyckling- och avokadosallad med honungs-senapsdressing:
Ingredienser:
2 kycklingbröstfiléer
1 msk olivolja
Salt och peppar efter smak
4 koppar färsk spenat
2 avokados, skalade och tärnade
1 kopp cocktailtomater, halverade
1/2 rödlök, tunt skivad
Honungs-senapsdressing:
1/4 kopp olivolja
2 msk dijonsenap
2 msk honung
2 msk äppelcidervinäger
Salt och peppar efter smak
Instruktioner:
Sätt ugnen på 200 grader C. Krydda kycklingfiléerna med olivolja, salt och peppar, och grilla dem i ca 20-25 minuter tills de är helt genomstekta. Låt dem svalna något innan du skär dem i skivor.
I en stor skål, lägg till spenaten, avokadotärningarna, cocktailtomaterna och den tunt skivade rödlöken. Blanda försiktigt.
För att göra honungs-senapsdressing, blanda olivolja, dijonsenap, honung, äppelcidervinäger, salt och peppar i en liten skål och rör om tills dressingen är jämnt blandad.
Toppa salladen med de grillade kycklingskivorna och häll dressingen över alltihop. Servera omedelbart och njut av din hälsosamma och utsökta lunch!
Denna sallad är perfekt för att förbereda på förhand och ta med till jobbet eller skolan. Bara förbered alla ingredienser och förvara dem separat i kylskåpet tills det är dags att äta, så är det bara att blanda alltihop och tillsätta dressingen när det är dags att äta.
Lördag:
Bananpannkakor
Starta din helgmorgon med dessa ljuvliga bananpannkakor med bär och grädde. Trots sin söta smak och fluffiga konsistens är detta frukostalternativet hälsosamt och fullt av näringsämnen. Bananer är rika på kalium, vilket hjälper till att sänka blodtrycket och främja en hälsosam hjärta-kärlfunktion. Mandelmjölet är en bra glutenfri alternativ till vanligt mjöl och fullt av nyttiga fetter och protein. Toppa med en blandning av friska bär för antioxidanter och vitaminer, och en klick vispad grädde för en extra krämig och god smak.
Ingredienser:
2 mogna bananer
4 ägg
1 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk kanel
En nypa salt
Smör eller kokosolja till stekning
Blandade bär och vispad grädde till servering
Instruktioner:
Mosa bananerna i en skål.
Tillsätt äggen och vispa ihop med en elvisp eller handvisp tills det är helt blandat.
Tillsätt mandelmjöl, bakpulver, kanel och salt i skålen och vispa tills det är helt blandat.
Smält smör eller kokosolja i en stekpanna på medelvärme.
Häll 1/4 cup smet (ungefär 0,6 dl) för varje pannkaka i stekpannan och stek i cirka 2 minuter på varje sida tills de är gyllenbruna.
Servera med blandade bär och en klick vispad grädde.
Söndag
Avokadomacka
Den här avokadomackan med rökt lax och pocherat ägg är en riktig hälsoboost. Avokado är en utmärkt källa till nyttiga fetter som är bra för hjärnan och hjärtat, medan rökt lax är rikt på omega-3-fettsyror som är bra för hjärthälsan och minskar inflammation i kroppen. Ägg är också en utmärkt källa till protein och innehåller många viktiga näringsämnen.
Denna kombination av ingredienser ger en balanserad måltid som håller dig mätt och ger dig energi för dagen. Dessutom är denna avokadomacka enkel att göra och ser otroligt läcker ut på tallriken med sin vackra färgpalett och kontrasterande texturer.
Så om du vill ha en hälsosam och läcker måltid som ger dig en riktig kickstart på dagen, så är denna avokadomacka med rökt lax och pocherat ägg definitivt något att prova!
Ingredienser:
1 avokado
2 skivor rökt lax
2 ägg
2 skivor bröd (helst fullkornsbröd)
1 msk vitvinsvinäger
Salt och peppar efter smak
Färsk persilja till garnering
Gör så här:
Skär avokadon i hälften och ta bort kärnan.
Skär rökt lax i skivor.
Rosta brödet.
Koka upp vatten i en kastrull och tillsätt vitvinsvinäger.
Knäck försiktigt äggen och häll dem i vattnet. Pochera i ca 3-4 minuter eller tills äggvitan har stelnat och äggulan fortfarande är lite lös.
Ta upp äggen med en hålslev och låt dem rinna av.
Lägg de rostade brödskivorna på tallrikar och fördela den skivade rökta laxen på brödet.
Lägg sedan på avokadon ovanpå laxen.
Lägg på de pocherade äggen och strö över salt och peppar efter smak.
Garnera med färsk persilja och servera genast.
Denna avokadomacka med rökt lax och pocherat ägg är inte bara hälsosam och fylld med nyttiga fetter och proteiner, men det är också en färgstark och smakfull måltid som passar bra som en lyxig frukost eller brunch på helgen.
Kanske sätt på lite mysig musik?